Tejp
  Hem - Bandning - Banderoller - Inplastning - Krympfilmning - Påsförslutning - Spik - Tejp - Länkar - ASM Huvudsidan
 

Tejp, eller Tape som det heter enligt den ursprungliga amerikanska idéen om en bandremsa med klister på är en av de mest mångsidiga produkter vi har idag. Dess användningsområde sträcker sig från vård och omsorg till industrier och lagerbyggnader, för att inte nämna hur mycket vi använder det i hemmet.

Inom lager och industri används tejp dagligen i mycket stor volym. Det används till kartonger som ska förslutas, markeringar på golv och väggar, förslutning av gods och mycket mycket mer. Det finns åtskilliga sorter och varianter av tejp och alla fyller de en mycket viktig funktion. Till exempel finns det trycktejp som ger företag och organisationer reklam, det finns maskintejp till automatiska tejpmaskiner och sedan givetvis den vanliga bruna packtejpen som kan användas till det mesta.

Till industrier eller andra aktörer som har ett stort behov av tejpning finns det en mängd hjälpmedel som minskar arbetsbördan. Det finns tejpmaskiner av olika sort och storlek. Det finns hel- och halvautomatiska tejpmaskiner för kartongförslutning som kan hjälpa de industrier eller lager som i mycket stor volym tejpar kartonger och gods.

Är det en mindre industri eller ett mindre lager där behovet av tejpning finns, men kanske inte är så pass stort att det skulle vara lönande att införskaffa en dyr tejpmaskin finns det billigare alternativ. Tejpning med handhållare till exempel. Med denna metod krävs mer arbetskraft, men företaget slipper införskaffa dyra maskiner om behovet av tejpning ändå inte är så stort.
Här finns mer information om tejp hos ASM.