Vävtejp
  Hem - Bandning - Banderoller - Inplastning - Krympfilmning - Påsförslutning - Spik - Stålband - Tejp - Vävtejp - Länkar - ASM hem
 

Vävtejp är universaltejpen som passar till industri, lager och butik såväl som till hemmet eller i garaget. Denna tejp har ett brett användningsområde och har nyttjats av oss under många år. Dess hållfasthet och stryktålighet gör vävtejp till ett fantastiskt redskap till det mesta som ska fästas, förvaras eller bara stadgas upp.

Vävtejp, eller silvertejp som den oftast kallas är en armerad tejp med kraftfullt klister. Vävtejp kallas, förutom silvertejp, även för gaffatejp. Vävtejp som framför allt används i enklare konstruktions- och förvaringssammanhang kan användas i mycket stor utsträckning och är ett tacksamt alternativ inom lager och industri då det är mycket motståndskraftigt. Vävtejp har för det mesta en grå, silveraktig yta, därav smeknamnet silvertejp. Den produceras av många olika tillverkare och är utspridd över hela världen. Vävtejp kan ibland förväxlas med alutejp, som har ett aluminiumlager för att reflektera värmestrålning.

Vävtejp, silvertejp, gaffatejp eller vad man nu än väljer att kalla denna fantastiska tejp finns i alla möjliga färger och utformningar.

Den form av vävtejp man oftast känner som gaffatejp är den med en matt svart färg som bäst smälter in med golvet på exempelvis en teaterscen, filmstudio eller liknande. Namnet gaffatejp kommer från engelskans "gaffer tape". Gaffer är den person som ansvarar för belysningen på scen. Denna form av vävtejp är framtagen för att temporärt kunna fästa kablar och scenbelysning. Denna tejp kännetecknas av en speciell kvalitet på sitt klister som inte lämnar kletiga spår efter sig vid demonteringen.